Værdigrundlag og praktisk tilgang
- Privat pasning

 

Værdigrundlag

Vores ønske er at skabe en gruppe, hvor børnene føler sig hjemme. Med respekt og forståelse for, at alle børn kommer fra forskellige hjem, har andre relationer og tilhører andre grupper. Derfor har vi meget fokus på relationerne til de andre vigtige personer i børnenes liv: forældre, søskende, bedsteforældre og evt. andre nære relationer.

Vi finder det yderst vigtigt, at børnenes familier også føler sig trygge og hjemme hos os og at vi løbende holder arrangementer, hvor børnenes familier deltager samt jævnlige trivselssamtaler.

Derudover finder vi det altafgørende, at børnene ser læring som noget positivt og udviklende. Derfor skal der tages hensyn til børnenes forskellige præferencer og evner ift. læring og leg. Vi ønsker at finde balancen mellem hensynet til individet og samtidig lære børnene at indgå i en gruppe, hvis gruppen er sund. De skal have en følelse af at læring og udvikling foregår i livet og ikke ”kun” i separate institutioner skabt til formålet. Vi håber at kunne være med til at give dem grundlag for lysten til læring, til leg og til at opleve livet med alle sanser. 

Motivation

Vi har valgt at gå sammen, fordi vi på den måde kan skabe en pasningsordning, hvor vi kan spare med hinanden og i fællesskab tænke kreativt samt skabe gode fysiske og psykiske rammer. Vi besidder forskellige evner, supplerer hinanden og arbejdet godt sammen. Samtidig er vi på bølgelængde omkring vores børnesyn og det vi forestiller os, er et godt børneliv.

Vi vil løbende reflektere over egen praksis, så vi konstant er parate til at udvikle os og ændre på tingenes tilstand, hvis det kræves af os – også med hensyn til sammensætningen af den eventuelle børne – og forældregruppe.

Vi er meget optaget af gruppedynamikker og ønsker at skabe rum for at børnene kan være med hele deres væren(også med alt hvad der er svært) og at de lærer at forholde sig respektfuldt, åbent og nysgerrigt til hinanden.

Hverdagen hos os

Kost

Måltiderne er noget vi skal samles omkring. Vi vil skabe et hyggeligt miljø, hvor vi alle sidder sammen og spiser. Kosten skal som udgangspunkt være varieret og vi er opsatte på at inddrage børnene i madlavningen, samt forsøge at give dem en forståelse for, hvordan maden bliver til og i sidste ende ender på deres tallerken.

Ude- og indeliv

Udeliv vil være en stor del af vores hverdag. Vi har adgang til 1,6 ha grund med mange køkken- og urtehaver samt tilhørende vilde zoner. Børnene vil altså deltage aktivt i dyrkning, indsamling, tilberedning og oprydning efter mad (med hensyn til alder og evner). På grunden forestiller vi os, at børnene skal have deres egen urtehave samt at dyrkning og sankning af vilde, spiselige planter, som sagt, vil indgå i vores hverdag (Claudia har et stort kendskab til planter både vilde og dyrkede).

Vi ved, at det er vigtigt at børnene lærer, at de er omgivet af en stor verden, der er fuld af andre levende væsner (igen med hensyn til deres alder). Det skal være en del af hverdagen, at børnene bliver præsenteret for forskellige fugle, træer, insekter, vejrtyper osv. Derfor finder vi det vigtigt, at børnene kommer ud i al slags vejr, så de kan opleve naturen i alle afskygninger.

Både udenfor og indenfor vil vi lave mange små legestationer, så børnene har flere muligheder i de perioder, hvor der er ”fri leg", og i andre perioder af dagen vil der være fokus på samlende aktiviteter, hvor vi vil have stort fokus på at implementere sang, dans, rytmik og bevægelse. Anne Sofie besidder organisatoriske evner og er god til at skabe rum, hvor hygge og overskuelighed går hånd i hånd.

Derudover vil vi give børnene mulighed for at udtrykke sig kreativt gennem forskellige medier f.eks. med naturmaterialer, vi selv finder.

For os er det vigtigt at vi fejrer årstider, traditioner og højtider som jul, forårsfest, fastelavn, påske, sommersolhverv osv. og vores dagligdag skal være bygget op efter et årshjul, hvor vi vil lave forskellige aktiviteter med udgangspunkt i den pågældende årstid eller højtid.